Ideja o glumi : Performativni artekosmizam


ISBN:
978-86-7558-850-4
pismo:
Latinica
strana:
160
format:
20 cm
teaser-text:

Amra Latifić u knjizi Ideja o glumi: performativni artekosmizam razrađuje na provokativan i interdisciplinaran način umetnost glume

povez:
Broš

Predložiti, zasnovati, uvesti, objasniti, odbraniti jedan novi pojam u raspravama o prirodi savremene umetnosti vrlo je zahtevni zadatak u koji se ova knjiga smelo upušta, da bi se na kraju njenog čitanja čitalac osetio u potpunosti ubeđenim u razložnost i opravdanost celog ovog spisateljskog poduhvata.
Dr Jerko Denegri

Amra Latifić u knjizi Ideja o glumi: performativni artekosmizam razrađuje na provokativan i interdisciplinaran način umetnost glume. Knjiga jeste istovremeno književni spis pisan bogatim jezikom, autopoetika mlade glumice i teorijska konstrukcija znanja o glumi kao savremenoj umetnosti.
Dr Miodrag Šuvaković

Dobar poznavalac istorije pozorišta i glume, Amra Latifić u obimnom eseju Ideja o glumi povezuje obrednu i posvećeničku ulogu glumca u dugom civilizacijskom lancu od balinezijskih plesova i šamanskih transova do laboratorijskih istraživanja Grotovskog. Osvežavajuće i podsticajno.
Milan Vlajčić

List Price: 660.00 din.
Price: 528.00 din.