Dometi demokratije


ISBN:
86-7558-315-H
pismo:
latinica
strana:
264
format:
A5
teaser-text:

Nenad Kecmanović u knjizi razmatra jednu od najpopularnijih vladavina savremenog sveta – demokratiju.U prvom delu pod naslovom „Od demokratije do teorijskih pretpostavki demokratizacije”,autor popisuje očekivanja građana istočne Evrope

povez:
broš

Nenad Kecmanović u knjizi razmatra jednu od najpopularnijih vladavina savremenog sveta – demokratiju.U prvom delu pod naslovom „Od demokratije do teorijskih pretpostavki demokratizacije”,autor popisuje očekivanja građana istočne Evrope od demokratskog otvaranja i procesa
uvođenja demokratske vladavine. Autor je naveo značajne i relevantne studije koje su se bavile problemom tranzicije u tim zemljama, ali i problemom demokratije uopšte u savremenom svetu.U drugom delu knjige pod naslovom „Između autoritarne i demokratske političke kulture”,Kecmanović otvara jedno od najbolnijih pitanja demokratizacije u zemljama tranzicije – pretpostavke zademokratsku vladavinu.
U trećem delu knjige pod naslovom „Pauza ili kraj demokratizacije na zapadnom Balkanu”, autor je usmerioanalizu na ono što se na kraju prošlog i početkom ovog stoleća dešavalo u bivšoj Jugoslaviji.
Knjiga je otvorena i za značenja i za tumačenja. Komparacija klasičnih i savremenih oblika, sadržaja i funkcionisanja demokratija dobro je izvedena i potkrepljena. Posebno se izdvaja uverljiv i slikovit prikaz stanja u zemljama tranzicije.

List Price: 0.00 din.
Price: 0.00 din.