Planeta laži


ISBN:
978-86-531-0296-8
pismo:
latinica
strana:
479
format:
21 cm
.
teaser-text:

Knjiga antropologa Jovice Stojanovića Planeta laži prvi je spis domaćeg autora o ovoj zanimljivoj temi. O lažima i umeću laganja, kao i istoriji laganja, Stojanović govori argumentovano, bez dlake na jeziku, provokativno i intrigantno

povez:
broš

Knjiga antropologa Jovice Stojanovića Planeta laži prvi je spis domaćeg autora o ovoj zanimljivoj temi. O lažima i umeću laganja, kao i istoriji laganja, Stojanović govori argumentovano, bez dlake na jeziku, provokativno i intrigantno. Od Biblije do danas ispitao je i kritički komentarisao sve motive koji utiču na (ne)moral laganja. Mitove o lažima Stojanović je do temelja preispitao i doveo u pitanje.

Prof. dr Ratko Božović

Stojanović se iscrpno bavi jednom od najprisutnijih psihopatologija, ali pokazuje i prirodnost laži, jer je potvrdio da je laž prisutna i u flori i fauni na načine koji su naprosto impresivni. Laž je i uslov i umeće preživljavanja, ali ovde je žestoko kritikovana moderna civilizacija koja više počiva na lažima nego na istinama. Koliko god da je tema opskurna, Stojanović je učinio sve da bude i zanimljiva i društveno relevantna.

Prof. dr Jovan Marić

U knjizi Planeta laži autor se minuciozno i akribično bavi najprisutnijom svakodnevnom socijalno-patološkom pojavom kakva je laganje. Ko ne laže? Lažu svi, jer laž je jedan od osnovnih fenomena ljudskog postojanja. Stalno smo u vrtlogu laži iz koga sigurnog izbavljenja nema. Jovica Stojanović govori istinu o lažima, koja nije prijatna, ali je otrežnjujuća. Njegovo intelektualno poštenje i hrabrost su bez premca.

Prof. dr Jovan Bukelić

JOVICA STOJANOVIĆ je antropolog i seksolog. Pored više stotina radova u stručnim publikacijama, objavio je i knjige: Ljubav i smrt, Antinomije života (o samoubistvu), Silovanje, Odevena životinja (antropologija mode), Starost (antropološka studija), Seks i kultura (prilozi za antropološku seksologiju), Strah od žena (fenomen ženske agresivnosti), Seks, mitovi-predrasude-strahovi-činjenice (prilozi za antropološku seksologiju).

List Price: 1,210.00 din.
Price: 968.00 din.