Prizivanje vremena


ISBN:
978-86-531-0415-3
pismo:
ćirilica
strana:
60
format:
20 cm
godina izdanja: 2018.
teaser-text:

Kad se tako iskonska osećanja ponude u jednoj finoj naraciji, bez obzira na formu slobodnog stiha, kao ovde, kod pesnikinje Verice Mihajlović, onda je pesnička forma samo formalnost

povez:
broš

Kad se tako iskonska osećanja ponude u jednoj finoj naraciji, bez obzira na formu slobodnog stiha, kao ovde, kod pesnikinje Verice Mihajlović, onda je pesnička forma samo formalnost! NJena lirska osećanja, koja rezultiraju patnjom, naravno, u rukopisu, nešto je, u svojoj čistoti i uzvišenoj etici srca, što se skoro izgubilo u savremenoj i unesrećenoj poetici pesnika koji su utekli od pevanja o ljubavi, tog najtrajnijeg dvojstva između elemenata na kojima počiva svet!
Jedna iskrena i dirljivo ispevana tužbalica o radosti i bolu ljubavi, za iskrenog i umećem čitanja obdarenog čitaoca!

Krstivoje Ilić, pesnik

Iako je Prizivanje vremena vapaj bola, ovde je optimizam, skrivena snaga u koju se veruje i čeka. Vreme je pretočeno u emociju „moje vreme bio si ti” – gde je u jednostavnosti reči složena silina ljubavi koja dominira u svim pesmama ove zbirke. Tako su zadovoljena neprikosnovena „merila” Bogdana Popovića lepe poezije kojom se rukovodio slažući Antologiju novije srpske lirike, a to je: da pesma mora imati emociju, – mora biti jasna, – i mora biti cela lepa.
Kao primer lepote u celosti navešću pesmu „Zvezda padalica” u kojoj je sublimirana večna snaga života i koja je, za mene, osnovna poruka zbirke koja je pred nama.

„Moj dan je prazan.
Čekam kap vode
da me u život vrati.
Samo noć
i ja.
Čekam zvezdu padalicu.”

I da se ne izgovaramo vremenom „prigrlimo ga” (reči pesnikinje), u čitanju zbirke „Prizivanje vremena”, koju vam od srca preporučujem.

Radmila Kunčer,
profesor književnosti,
bibliotekar, savetnik.

List Price: 440.00 din.
Price: 352.00 din.