Psihoterapija


ISBN:
978-86-7558-664-7
pismo:
latinica
strana:
314
format:
B5
.
teaser-text:

Knjiga “Psihoterapija” Milorada Todorovića, prikazuje ovu značajnu psihološku aktivnost na način koji omogućava precizno razumevanje one osnovne zbog koje psihoterapija može biti naučni pristup.

povez:
tvrd

Knjiga “Psihoterapija” Milorada Todorovića, prikazuje ovu značajnu psihološku aktivnost na način koji omogućava precizno razumevanje one osnovne zbog koje psihoterapija može biti naučni pristup.
Primaran cilj ove knjige je da naglasi značaj činjenica naučne psihologije koje čine osnov na kojima se zasnivaju postupci, procedure i metode menjanja čoveka.Iistovremeno, autor daje do znanja da je priroda psiholoških činjenica na kojima počiva i koje posebno naglašava neki psihoterapiski pristup, onaj momenat koji će omogućiti da se shvati priroda, složenosti i dometi psihoterapijskog činjenja.
U knjizi je prikazano devet psihoterapijskih pristupa (Psihoanaliza, Klajnijanska psihoanaliza, Strukturalistička psihoanaliza, Grupna analitička terapija, Dečja analiza, Egzistencijalna, Geštalt, Rodžersova nedirektivna i Bihevioralna terapija) na seriozan način.Objašnjeni su bazični pojmovi svakog od pristupa kao i sam terapijski pristup svakog od njih na način koji upućuje na ponešto od onoga što se zaista zbiva tokom psihoterapije.Jako je značajno što ti različiti terapijski modeli nisu prikazani kao vrednosti.Naprotiv, svaki pravac omogućava čitaocu da razume korisne dimenzije koje tekst pruža.
Može se reći da ova knjiga :
- održava savremene trendove u području psihoterapije (uključene su najnovija teoriska, istraživačka i praktična gledanja na terapijski proces).
- predstavlja jezgrovit pogled ključnih pojmova svakog od terapijskih pristupa.
- sadrži sveobuhvatnost sadržaja.
- predstavlja prikaz različitih terapijskih prilaza na precizan i objektivan način, iako su jasne i vidljive njegov simpatije za pojedine pristupe.

ČIGOJA ŠTAMPA IP,Beogra,Srbija
tel. + 381 11 26 27 238 fax: + 381 11 30 32 414
www.chigoja.co.rs office@chigoja.com

List Price: 1,900.00 din.
Price: 1,520.00 din.