Strah od žena


ISBN:
978-86-7558-940-2
pismo:
Latinica
strana:
548
format:
14x21
.
teaser-text:

Mediji nas alarmantno zapljuskuju informacijama o svakovrsnoj muškoj agresiji nad ženama. Antropolog i seksolog Jovica Stojanović odvažio se da napiše knjigu

povez:
Broš

Mediji nas alarmantno zapljuskuju informacijama o svakovrsnoj muškoj agresiji nad ženama. Antropolog i seksolog Jovica Stojanović odvažio se da napiše knjigu o malignim posledicama ženske agresije nad muškarcima. Ovaj originalan i pionirski poduhvat sam po sebi preporučuje ovo delo čak i nezavisno od toga koliko se s autorovim tezama slažemo ili, iz muškog zaštitništva, odbijamo da ih prihvatimo. U svakom slučaju, ovde su radikalno preispitivane i osporavane zablude, mitovi, folklorna „naukovanja” i muška bolećivost prema ženskoj agresiji. Stojanovićev stil je intrigantan, sekantan, otvoren i bez uvijanja. Nema sumnje da će svaki čitalac zainteresovan za međupolnu problematiku moći da otkrije i svoje predrasude, zablude i pogrešnu predstavu.
Stojanovićeva knjiga je neočekivana, jer se problemom ženske agresivnosti kao specifičnom i ubikviternom pojavom niko nije posebno bavio. Saznanja o agresivnosti muškaraca dramatično su prisutna. Po mišljenju autora obimnog dela Strah od žena ne manje je dramatična i agresivnost žena. U njemu se ruše mnoge muške zablude, naročito muška mitomanija i autistična slika o moći takozvanog jačeg pola. Stojanović dokazuje da je „lepši pol” zapravo jači, sa ubojitijom strategijom agresivnosti i modalitetima agresivnog ponašanja koje je razorno i destruktivno. Tako smo dobili knjigu kakvu nismo imali — ni mi ni svet.

List Price: 1,210.00 din.
Price: 968.00 din.