Politika

Američki pohod na Rusiju : MEIT - militaristički i ekonomski integrativni totalitarizam : eseji iz političkih nauka. Knj. 1

Kao što je bilo u klasičnim fašističkim državama, demokratija je skoro potpuno iščezla... (detaljnije)
cena:
800.00 din.

Reset vs razum

U Srbiji je uvođenje ideologije Zapada dočekano sa otporom, koji nije bio mnogo glasan, ali je veoma uporan. Narod koji je video medijske manipulacije tokom bombardovanja 1999... (detaljnije)
cena:
660.00 din.

Demokratska Federativna Jugoslavija, velike sile i susedne države

Obimom ne preterano velika, ali pisana lepim i jasnim rukopisom, monografija kolege i profesora Obradovića je pregledna studija jednog zna čajnog pitanja... (detaljnije)
cena:
968.00 din.

Rasprava o političkoj korupciji

Fenomen korupcije u ovoj knjizi obrađen je iz: politikološkog, sociološkog i pravnog ugla. Autorka je pokazala umešnost da gotovo neosetno prelazi iz jedne u drugu naučnu oblast... (detaljnije)
cena:
792.00 din.

Srbija i svet

„Geografija je najveći neprijatelj Srbije.“ Ona sudbinu teče imeđu Evrope koja se „smežurava“ i Azije koja raste. Nalazi se pred izborom: Evropska unija, Evroazijska ekonomska unija, „balkanska Švajcarska“... (detaljnije)
cena:
1232.00 din.

Politika i politička kultura

Tekstovi u ovoj knjizi nastajali su u nekoliko proteklih godina. Poređani su u tri celine u kojima se razmatra odnos kulture i politike... (detaljnije)
cena:
880.00 din.

Putokaz za 21. vek : srpski nacionalni program

Stavovi, viđenja i predlozi koje autori iznose su na pojedinim mestima originalni i intrigantni... (detaljnije)
cena:
528.00 din.

Revolucija i legitimnost

Otvarajući knjigu pitanjem „Zašto revolucija?“ autor nam dobacuje u lice citat Renea od Šatobrijana, savremenika i svedoka dve revolucije, Francuske buržoaske revolucije i Julske revolucije... (detaljnije)
cena:
800.00 din.

Evropska unija : cilj u kosovskom lavirintu

Ova knjiga ima za predmet autorove analize i komentare međunarodnih odnosa preko njegovih nepo­srednih i javnih obraćanja, a u sklopu njiho­vog praćenja i mogućih predviđanja budućih do­ga­đa­­nja na međunarodnoj sceni... (detaljnije)
cena:
792.00 din.

Politika i intelektualci

Politički antropolog Čedomir Čupić u ovoj studiji govori o odnosu intelektualaca i političkog angažmana... (detaljnije)
cena:
792.00 din.