Istorija

Urbana istorija Kine

Knjiga Urbana istorija Kine obuhvata širok spektar sadržaja iz oblasti ekonomije, kulture, arhitekture, istorije, geografije i životne sredine gradova, ali i one iz mnogih drugih polja kao što su filozofija, religija, etika i estetika.... (detaljnije)
cena:
2156.00 din.

Velika Srbija Jugoslavija Masoni

Radeći godinama u Dokumentarnom programu RTS Dragan Kolarević je realizovao nekoliko veoma zanimljivih projekata... (detaljnije)
cena:
1584.00 din.

Do "konačnog rešenja" : Jevreji u Srbiji - 2. izdanje

Izuzetan istoričarski poduhvat. Posle studije Jevreji u Pirotu, Leblova je napravila celokupnu istoriju Jevreja na Balkanu od 1520. godine... (detaljnije)
cena:
2332.00 din.

Maršal Žukov, moj otac - 2.izdanje

Maršal Žukov je najveći general i strateg na pobedničkoj strani u Drugom svetskom ratu. Maršal je odbranio Moskvu, Lenjingrad i Staljingrad... (detaljnije)
cena:
872.00 din.

Zaveštanje Atlantide

Moderno čovečanstvo je na prekretnici. Neki autori i crkveni pisci, sledeći Apokalipsu po Jovanu, smatraju da čovečanstvo živi svoje poslednje decenije i da nam sledi globalni sukob svetskih razmera koji će, kao u Pekićevoj 1999. ili Kjubrikovoj Odiseji decenije... (detaljnije)
cena:
1320.00 din.

Na Kosovu

Putopis Ivana Ivanića o Kosovu i Metohiji predstavlja važan izvor za poznavanje srpskih prilika u ovim krajevima, kako političkiuh tako i crkvenih, društvenih i kulturnih, u nesigurnim vremenima na početku 20. stoleća... (detaljnije)
cena:
792.00 din.

Autobiografija generala Franka

I posle više od 80 godina od svog završetka, kod nas je Španski građanski rat, u kojem su se borili brojni srpski i jugoslovenski komunisti, poznat jedino u osnovnim crtama... (detaljnije)
cena:
1584.00 din.

Jugoistočna Evropa : globalna istorija regiona

Stanovnici jugoistočne Evrope dele mnoga zajednička istorijska iskustva, i do danas su njihove sudbine tesno međusobno povezane. Ipak, ne postoji zajednički identitet. Umesto toga, ovde je stvorena jedna specifična raznolikost, velikim delom pod uticajem nadregionalnih veza... (detaljnije)
cena:
2772.00 din.

Antička Atina kao društvo učenja

Jedina dostupna naučna monografija na našem jeziku u potpunosti posvećena antičkoj Atini. U kontekstu istorijskih, društvenih i kulturnih kretanja, autor prvenstveno prikazuje razvoj i osobenosti prakse i teorije vaspitanja i obrazovanja u Atini klasičnog doba... (detaljnije)
cena:
1440.00 din.

Knjiga o imperiji : rukopis koji je Inkvizicija spasila radi iskupljenja Portugalije

16. vek. Zlatno doba portugalske imperije bliži se kraju. Neustrašivi kralj, slep da uvidi snažan uticaj korumpiranog sveštenstva i plemstva, dozvoljava Inkviziciji da hapsi, ubija i uništava najbriljantnije umove i dela... (detaljnije)
cena:
872.00 din.